Hoppa till huvudinnehåll

Nu söker vi: Innovationsledare till Klimatledande Processindustri

tisdag, maj 7, 2024

Vill du jobba med samverkan och innovation för ökad hållbarhet inom kemi-, process- och materialsektorn? Kom och jobba med oss!

Workshop

Lindhomen Science Park AB bildades år 2000 och ägs av Göteborgs Stad, stiftelsen Chalmers tekniska högskola och näringslivet. Bolaget driver omfattande forsknings- och utvecklingsprojekt inom mobilitet, media samt AI – med fokus på morgondagens mobilitet för människor och gods.
Framgångarna har gjort Lindholmen Science Park till ett av Sveriges främsta nationella ekosystem för forskning, utveckling, innovation och internationell samverkan – mellan samhälle, akademi och näringsliv. En dynamisk motor som med all sin aktivitet stärker Sveriges innovations- och konkurrenskraft. Bolaget är icke-vinstdrivande, omsätter ca 230 MSEK årligen och har 180 medarbetare. 

Bolagets huvudsakliga uppdrag är att genom projekt och programverksamhet:
– accelerera innovations- och forsknings-ekosystemet regionalt, nationellt och internationellt.
– stimulera utvecklingen av den innovativa samverkansmiljön på Lindholmenområdet i Göteborg, Lindholmen Innovation District.

https://www.lindholmen.se/sv

Lindholmen Science Park är värd för programmet Klimatledande Processindustri, som genom innovation och samverkan stöttar omställningen av kemi- och processindustrin med utgångspunkt från Västra Götaland. Vi söker nu en ny kollega för att, tillsammans med oss, driva utvecklingen av programverksamheten framåt.

Om uppdraget

Som innovationsledare inom programmet Klimatledande Processindustri blir du involverad i en framåtsyftande och utvecklingsinriktad verksamhet där du får möjlighet att leda något av våra insatsområden och/eller projekt, arrangera seminarier och workshops samt initiera nya projekt i nära samverkan med programmets partners och ledningsteam.  

Om dig

Tjänsten som innovationsledare innebär många kontaktytor både internt och externt så vi söker dig som arbetar bra med andra människor, lyssnar och kommunicerar. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt arbetssätt samt driver dina processer framåt. Du har ett intresse för innovation och utveckling och kunskap om de utmaningar som omställningen inom kemi- och processindustrin ställs inför. 

Krav för tjänsten

  • Relevant akademisk utbildning, exempelvis inom kemi, material eller energi
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet
  • Samverkan med andra varit en relevant del av dina arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt 

Meriterande för tjänsten

  • Erfarenhet av innovations- och utvecklingsinriktade projekt
  • Erfarenhet av ansökningsprocesser mot nationella och/eller internationella finansieringsinstrument
  • Du har genom dina tidigare tjänster haft möjlighet att bygga upp ett nätverk inom den svenska och/eller europeiska kemi, process och materialsektorn

Anställningsform: Visstidsanställning
Omfattning: Heltid
Ansökan: Ansök snarast då intervjuprocessen sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet har gått ut.
Sista ansökningsdatum 2024-05-26

Kontaktinformation
Enhetschef: Thérèse Rosén Löfstedt, therese.lofstedt@lindholmen.se, tel 073 713 6068
Programansvarig: Hanna Paradis, hanna.paradis@lindholmen.se, tel 076 611 3106