Hoppa till huvudinnehåll

Bioekonomiriksdagen 2024

RunAn, Chalmersplatsen 1, Göteborg

Den cirkulära och biobaserade ekonomin har viktiga lösningar på de utmaningar som Sverige står inför idag när det gäller klimat, miljö och geopolitik. Tillsammans skapar politiker, näringsliv, regioner, institut och akademi förutsättningarna för tillväxt, beredskap, global konkurrenskraft och export med bas i bioråvara.

Skogsindustrierna, IKEM och Klimatledande Processindustri
Skog ovanifrån

Den 6-7 november 2024 samlas industriföretag, politiker, regionala företrädare, forskare, intresseorganisationer och klustermiljöer inom bioekonomin på Chalmers konferenscenter i Göteborg för att dela erfarenheter om aktuella frågor inom cirkularitet, forskning, innovation och regional utveckling.

Vi får ta del av banbrytande västsvenska initiativ för framtidens biobaserade processindustri och goda exempel.

Skogsindustrierna, Innovations- och kemiindustrierna (IKEM) bjuder tillsammans med Klimatledande Processindustri som lokal värd in till Bioekonomiriksdagen den 6 november. Den 7 november öppnar det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation dörrarna till sin årliga programkonferens med forsknings- och innovationsresultat från hela Sverige inom framtidens cirkulära och biobaserade material och produkter.

Välkommen till två utvecklande dagar för Sveriges gröna omställning!

Hanna Paradis

Hanna Paradis

Lindholmen Science Park
Programansvarig Klimatledande Processindustri och Verksamhetsansvarig för Västsvenska Kemi- och Materialklustret
Magnus Andersson

Magnus Andersson

RISE
Processledare Klimatledande Processindustri och Insatsområdesledare Förnybart